Ko je kriv što ti se brak raspada sestro?



Koga smatraš krivim za raspadanje braka?



U današnjem vremenu žene su zapostavile svoj izgled, pažnju prema mužu i ahlak svoje djece.
 Razlog svemu tome je posao van kuće, internet i pretjerano obliaženje prijateljica i rodbine.
Zar je bitnije šta ko radi na internetu, ili šta trenutno radi tvoj muž, ili djeca?
Gdje su oni prvi dani braka, kad ste se kao golupčići voljeli, mazili i jedno drugom pridavali pažnju!? 
Da li su ovi dani jednostavno - prošli sami od sebe, ili si ti, sestro tome kriva?


Naravno, ja ću ti dati nekoliko savjeta, a usput i rješenje za probleme.


- NE ZAPOSTAVLJAJ SVOJ IZGLED !

Žene, kada uđu u treću, petu, desetu godinu braka - zapostave svoj izgled! 

Misliš da tvom  mužu više nije bitno kako izgledaš, da li si mršava ili debela, stara ili mlada, dotjerana ili ne?
Zar ti stvarno misliš da je razlog tome što je on doveo drugu, ili treću ženu pored tebe, njegova pretjerana potreba za ženama? 
Nije! Već si ti kriva, bila mu prva ili druga žena!
Sama si upropastila brak time što si zanemarila sebe, nisi bila dovoljno lijepa kad je trebalo da budeš! 
A trebalo je uvijek, nije lako zaslužiti džennet! 
Svim ženama je, kako kažu, na prvom mjestu muž! Međutim, vama sigurno nije. 
Vi ste zanemarile put koji vodi ka džennetu, put kojim dolazite do sretnog i uspješnog braka!
Nije kriva, ni druga ni treća žena, već ti, koja si zanemarivala muža i previše se posvetila dunjaluku, drugaricama, poslu ili internetu. 
Neće te, to je sigurno, fb odvesti u Džennet, ni sijela sa prijateljicama, a neće ni tako mi Allaha - posao van kuće.
Zaboravljaš, tako mi Gospodara, zaboravljaš da i sada valja biti mužu leptirica, koja kraj njega oblijeće tokom cijelog dana, a da ta obaveza nije vrijedila samo za prvih mjesec dana braka! 

Budi mu uvijek poslušna, kad te zovne da sa tobom provede nekoliko intimnih trenutaka, požuri! 
Srami se ako se izlažeš Allahovoj kazni na ovaj način, jer ženu koja odbije muža u postelji proklinju meleki sve do zore! 
Ne misli '' ne mogu '', nije da možeš - već moraš! To ti je farz, jer je to poslušnost mužu koji te voli i cijeni, koji ti donosi opskrbu u kuću i koji je otac tvoje djece! Moraš ga učiniti sretnim i zadovoljnim, a ne šutljivim i namrgođenim!
Koliko poklona dobiješ, parfema, prstenja i narukvica, pa ih razdjeliš prijateljicama, ili jednostavno ostaviš djeci da se igraju! Boj se Allaha, jer to je nafaka namjenjena tebi, da se uljepšaš mužu, a djeca imaju svoje igračke!
Od nekoliko novca koje dobiješ, nemoj kupovati suđe i krpe, to je muževa dužnost, kupi sebi neki lijep korzet, odjeću koja je privlačna i za koju znaš da je tvoj muž voli. I ne zaboravi tu odjeću nositi uvijek pred njim, a ne samo pred intimni odnos. Tako će te on uvijek željeti i neće mu na pamet pasti ni jedno drugo žensko!


I nemoj pretjerano gubiti vrijeme na čišćenje kuće, jer ipak tvog muža nije briga što si ti oprala prozore, usisala i prebrisala cijelu kuću, izbacila smeće, kupila namirnice i cijeli svoj dan posvetila spremanju! 
Ne, vjeruj mi, njega zanimaš ti, i tvoje tijelo.
Pa malo pogledaj na prioritete na kojima si sada, i komplekse! Da li si zadovoljna svojim stanjem i da li ti muž pokazuje ljubav a da li mu je ti uzvraćaš!
A ako glavu okreneš od ovog teksta, ne čudi se sutra, kad muž dovede sljedeću ženu, ko je tome kriv, ti ili ja?




- NEMOJ RADITI VAN KUĆE !

Ovaj dio teksta posvećujem sestrama koje, u želji za imetkom rade van kuće bez potrebe, iako njihov muž ima sasvim dobru platu koja ih sve može opskrbiti.

Zar žena misli da je potrebno da ona, sva važna izlazi iz kuće i radi, dok njen muž ima pristojnu platu!?
Nije potrebno, jer time pogoršavaš stanje u porodici i odnos sa mužem. Djeca su ti, samo Allah zna gdje, a ti ne ličiš ni našta, a kuća... Kuća ti je u haosu!

Dok se ti lijepo spremaš za svoj posao, dok te nema par sati, zapitaš li se ikada da li je nestalo ljubomore kod tvog muža, prema tebi?
Kako da je ima, sestro, kad je on navikao da svaki dan ideš kroz grad, Allah najbolje zna kako obučena, kad radiš sa kolegama na poslu, kad si izložena pogledima! Ne očekuj da te muž voli i cijeni kao prvih dana, jer ti nisi samo njegova, ti si sredstvo ulice i komad dunjaluka!

Pogledaj samo na svoju djecu, dok se bezbrižno igraju vani, jesu li lijepo obučena ili su prljava i gladna!?
Pogledaj isto na svoju kuću, je li uredna prije nego što dođu gosti, ili oni moraju sklanjati majce i hlače sa kreveta da bi sjeli! 

Previše si se zabavila sa dunjalukom, sa svojim poslom. Dosta ti je, i preko glave, da nakon rintanja van kuće, još u kući rinataš. Puno puta zagalamiš na djecu bez razloga i dobiješ nekoliko uvreda od svoga muža zbog ljutnje i umora koji osjećaš, ne čudi se tome!  Polako, smiri se, riješi probleme, jedan po jedan.
Najprije, zapitaj se da li ti je potreban taj posao ikako, ili si dovoljno bogata i bez njega.
Kada shvatiš da radiš bez razloga, zapitaj se je li ti kuća čista i gdje su ti djeca, a najbitnije gdje ti je tvoj dragi muž?
Shvatila si da si uzela sebi niže komplekse vrijednosti i da si pobrkala prioritete!
Pa promjeni se, niko te ne tjera da radiš!

- NEMOJ PROVODITI PREVIŠE VREMENA NA INTERNETU !

Mnoge sestre danas provode toliko vremena na internetu, da su, iako ne rade van kuće zapostavile djecu, muža i čistoću kuće. Nemojte sestre, Allah vas nagradio, kad ste se već odrekle posla van kuće i stjecanja grijeha na taj način, ostavite se i ovog grijeha.
Svima nam je poznato da je fb - fitna book! Da tu možemo naći mnoge šejtanluke.
Neki od tih su međusobno gledanje muškaraca i žena preko slika, dopisivanje, prihvatanje u prijatelje, a najgore od svega je - petljanje u ono što ti nije mjesto!
Šta tebe briga, kada izađe članak o nekoj škakljivoj temi , da se time zamaraš, odvajaš svoje dragocjeno vrijeme, čitajući privatne tekstove i stvari koje su ljudi napisali da bi druge lošim prikazali, poput - ''Broj djece Bilala Bosnića''
Zašto te zanima ko je komentarisao koju sliku, koja sestra ima više lajkova, ko je uradio ono, a ko ovo!?
Svi kažemo: ''mrzimo dunjaluk'', tako mi Allaha, ne, mi ga volimo više nego ahiret, jer previše vremena gubimo na njega, a ne na ibadet.


Pa popravi svoje stanje sestrice, pokaj se Allahu i ne dozvoli da tvoj brak propadne, da ti djeca budu neodgojena i neuredna, a ne dozvoli ni da ti dunjaluk bude važniji od ibadeta koji vodi Džennetu!
A ako ne želiš promjeniti svoje stanje, ne vrijeđaj me, jer ćeš sebe odvesti time u Džehennem!
 I ako se u ovom tekstu pronađeš. ako želiš ogovaraj me, jer to je moj put u Džennet, a ja sam svoje prioritete Insha'Allah posložila, jesi li i ti!?



Holić Elma


Nema komentara:

Objavi komentar